Hirdetés

Könyvbemutató - Az egek kémlelője

|

David Wootton: Az egek kémlelője című könyvének bemutatójára november 27-én várják az érdeklődőket.

Hirdetés

 

A General Press Könyvkiadó várja az érdeklődőket

David Wootton:

Az egek kémlelője

- Galilei Gelilei élete -

című könyvének bemutatójára.

Időpont: 2014. november 27. 17 óra 

Helyszín: Polaris Csillagvizsgáló (Budapest, III. kerület, Budapest, Laborc u. 2/c. )

Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára tart távcsöves bemutatót.

A kötetről Székács Vera műfordító beszél.

 

 

 

 

 

A könyv fülszövege:

"David Wootton provokatív és mélyenszántó könyvében sajátos módon rajzolja meg Galileo Galilei portréját. Különös figyelmet szentel az apró részleteknek, vallatóra fogja a régi szövegeket, mintegy kihallgatva a mester és tanítványai közti eszmecseréket, gyakran a sorok között olvasva-kutatva az információmorzsák után. Nem csupán a közismert tudo-mányos eredményeket vagy a csillagász életútját tárja elénk, hanem a tévedések, a félreértések, a Galileit övező hamis mítoszok tisztázására is törekszik. Úgy mutatja be a tudóst, hogy annak emberi hibáit, gyengeségeit sem titkolja el.
Az egek kémlelője sok szempontból hiánypótló munka, amely utazásra invitál minket a tizenhatodik és tizenhete¬dik század Itáliájába, ahol végigkísérhetjük egy nagy hatású tudós életútját, a hírnév megszerzésére irányuló törekvéseit, sikereit, kudarcait. Képzeletben pedig megpillanthatjuk a négyszáz évvel ezelőtti itáliai égboltot, amelyet Galilei oly kitartóan kémlelt távcsövén át. "

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.