Hirdetés

Könyvbemutató - Utazás Hiába

|

Scherter Judit: Utazás Hiába című verseskötetének bemutatója november 24-én várják az érdeklődőket.

Hirdetés

 

A Magvető Kiadó várja az érdeklődőket

Scherter Judit:

 Utazás Hiába

című verseskötetének bemutatójára.

Időpont: 2014. november 24. 17 óra

Helyszín: Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)  

Beszélgetnek: Forgách András és Tóth Krisztina

Moderál a kötet szerkesztője: Király Levente

A versekből felolvas: Jeles András

 

 

 

 

 

 

A könyv fülszövege:

"Az Utazás Hiába narratív versei önmagukban egy nagyobb történet töredékei, egymás mellé rendezve pedig egy hosszabb történetet, sőt sorsot sejtetnek. Az élesen megrajzolt pillanatok (a tálban felejtett, penészből szakállt eresztő málna, a folyópart a suhanó, felnéző evezősökkel, a fülét szemüvegszárral piszkálgató öreg férfi) mind-mind olyan jelentéktelennek tűnő részletek, amelyek később mégis fellökődnek az emlékezetünkben, és emblematikus sűrűséggel válnak egy-egy időszak emlékképeivé. Mert az emlékezet éppen úgy működik, ahogyan ezek a versek: nem a lényeges, hanem a jelentéktelen, mulandó pillanatok égnek a tudatba, a vonuló madarak, egy székre hajított bársonyruha, a sülő rákok szaga egy tengerparti sétán, vagy egy csók különös íze egy autóban. És ezek az emléktöredékek kísérik aztán halálig az embert, ezekből a mozaikokból állítjuk össze azt, akik voltunk: valahai, eltűnő arcainkat. "

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.