Hirdetés

Könyvben is megérkezett az Érkezés!

|

Ha tátott szájjal ülsz majd a moziban az Érkezés című filmen, akkor emlékezz majd rá, hogy jó hírünk van: most magyarul is megjelent a könyv, amiből készült!

Hirdetés

Az Érkezés a sci-fi rajongók idei legvárósabb filmje volt: már az előzetesével elvarázsolta az embert, ami hálistennek nem csak puszta szemfényvesztés volt, hiszen elég pozitív kritikai visszhangot kapott - Rotten Tomatos-on például 100%-on áll. Szokták azonban mondani, hogy a legtöbb jó film egy még jobb könyvből készült, és ez ebben az esetben is beigazolódni látszik.

 

Hirdetés

Az Érkezés ugyanis Ted Chiang novellájából készült, amely az Életed története és más novellák című kötetben lesz olvasható. (A film egyébként a címadó Életed története című elbeszélés adaptációja.)

A novelláskötet november 8-án került fel a könyvesboltok polcaira, tehát már beszerezhető. A fülszöveg a következőket ígéri:

Az Életed története és más novellák a létező legkülönbözőbb helyekre nyújt betekintést. Egy bábeli torony összeköti a Földet az égbolttal. A miénkhez nagyon hasonlító világban az angyali látogatások a mindennapi élet rémisztő és egyben csodálatos történései. Tudósok felfedeznek egy nem e világi nyelvet, ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodásunkat és érzékelésünket az időről és a valóságról. Az idegi áramkörökben végzett apró módosítással eltörlődik a testi szépség alapján történő megkülönböztetés.

Ted Chiang nyolc novellát tartalmazó, háromszoros Nebula-, valamint Hugo-, Locus-, Theodore Sturgeon- és Sidewise-díjas gyűjteményét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják. Szerzője a sci-fit olyan oldaláról ragadja meg és ábrázolja, ahogy előtte még senki más nem tette.

Az Életed története című novellából Érkezés címmel Denis Villeneuve forgatott 2016-ban nagy sikerű filmet Amy Adams, Jeremy Renner és Forest Whitaker főszereplésével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.