Hirdetés

Könyvhét - Könyvsarok és könyvcsere-program Nyíregyházán

|

Szabadtéri könyvespolcokkal és egy olvasásra alkalmas könyvsarokkal is várják a 84. Ünnepi Könyvhét nyíregyházi rendezvénysorozatára látogatókat június 6. és 8. között a nyírségi megyeszékhely főterén.

Hirdetés

A könyvhét eddigi helyszínéül szolgáló megyei könyvtár idén a város szívében található Kossuth térre települ ki, itt alakítanak ki egy könyvsarkot, úgy, ahogy azt 1927-ben Supka Géza, a programsorozat kitalálója megálmodta - hangzott el az eseményt beharangozó hétfői nyíregyházi sajtótájékoztatón.

Kührner Éva, a szervező Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár vezetője elmondta: a város és a megye közönsége az író-olvasó találkozókon, dedikálásokon, irodalmi beszélgetéseken és könyvbemutatókon vehet részt a meghívott több mint húsz íróval, költővel és illusztrátorral. Nyíregyházára látogat a csütörtöki megnyitó díszvendégei, Tóth Erzsébet költő és Kurucz Gyula író mellett Gerliczki András, Nagy Zsuka, Petrusák János, Lantos Gábor és a 12 éves írónő, Szilágyi Borka.

A programokon az érdeklődők megismerhetik a legátfogóbb Móricz Zsigmond-monográfiát, a bemutatott könyvek témái között a klasszikus szépirodalom és költészet mellett szerepel az utazás, a krimi, a gasztronómia a gyermek irodalom, a művészet és az építészet.

A könyvtár munkatársainak a Könyvmegálló-programhoz hasonló kezdeményezése lesz a Vegyél egyet, tegyél egyet! akció: ha valaki könyvet visz a Kossuth téren kiállított két könyvespolc egyikére, cserébe egy másikat hazavihet onnan. Az egyik polcon a könyvtárosok által felajánlott könyvek kapnak helyet, a másik pedig a Lego Manufacturing Kft. gyerekkönyves polca lesz, amelynél egy kis meglepetéssel is kedveskednek a gyerekeknek.

A könyvhét nyíregyházi eseményein memóriafa várja mindazokat, akik próbára tennék irodalmi tudásukat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét népszerűsítő Tündérmező-projekt fotókiállítása mellett ünnepi könnyvásárt rendeznek, a vásárlásban elfáradt közönség híres írók kedvenc italait ízlelheti meg. A könyvtár standján ingyenes beiratkozást és amnesztiahetet, szombaton antikvár-, régi könyv-, újság- és képes levelezőlap-vásárt tartanak. A gyerekeket könyvmoly kuckó várja, a legkisebbeknek cumifát állítanak fel: az első ötven gyerek ajándékot kap, amennyiben szüleik segítségével felrakja cumiját erre a fára.

A könyvhét játékos kedvű látogatói között e-bookot sorsolnak ki, a programok mindhárom napon koncerttel zárulnak a Kossuth téren.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.