Hirdetés

Könyvkritika - Christina Lauren: Gyönyörű rohadék

|

Egészen bámulatos, hogy vannak, akik a munkahelyi szexuális zaklatásból is képesek kihozni egy szerelmi sztorit.

Hirdetés

Van egy gazdag, arrogáns, vezető pozícióban dolgozó férfi, aki mindenkivel egy bunkó pokróc és szereti lekurvázni a nőket. Van egy fiatal lány, aki nagyon szeretné beindítani a karrierjét, ezért keményen dolgozik, de a fent említett férfi alárendeltje. A férfi a munka kellős közepén letaperolja a nőt, és heves ócsárolások között megpróbálja magáévá tenni.

Az ilyesmit általában úgy hívjuk, hogy munkahelyi szexuális zaklatás. A Christina Lauren álnéven működő szerzőpáros viszont úgy hívja, hogy erotikus-romantikus történet.

Hirdetés

Mert ugye a férfi annyira ELLENÁLLHATATLAN! Mindig SZEXI, mindig TÖKÉLETES, a megfizethetetlenül drága öltönyétől a kócos hajáig, awww. Olyan szép, olyan cuki. Egy gyönyörű rohadék. Szóval rögtön meg is kell neki bocsátani, amiért úgy gondolja: ha őt bizony elkapja a párzási ösztön, akkor a nőnek (bocsánat, a könyv szerint kurvának) szét kell tennie őrjítően kecses lábait, és megadnia neki, ami jár. Még akkor is, ha az a nő történetesen a közvetlen beosztottja, és talán ha akarna, sem merne nemet mondani, mert annyira félti a munkahelyét és ezzel a létbiztonságát. Szóval Bennett Ryan elveszi, ami jár neki, Chloe Mills pedig megadja neki, mert hát mégis mit tehetne az elaléláson kívül, amikor a főnöke ennyire szívdöglesztő. Aztán olyan 300 oldalon keresztül durrbele, változatos helyszíneken és pózokban.

 

Ez pedig úgy van előadva, mintha igazából tiszta romantika lenne az egész, az ember lányának meg csak erről kellene ábrándoznia, amennyiben mentálisan egészséges. Valójában persze ez a történet az egészségtelen.

A végére természetesen a sok-sok-sok aktus úgy összehozza a főszereplőket, hogy - spoiler! - végzetesen egymásba szeretnek. Mert feltűnik nekik, hogy a két mondatonként hangsúlyozott szexiségen kívül azért van a másiknak személyisége is, méghozzá olyan, hogy ők ketten minden szempontból összepasszolnak, és a Jóisten is egymásnak teremtette őket. A kötelező, végkifejlet előtti nagy összezördülés után pedig happy end és orgazmusok mindörökké.

Nem a műfajjal van a baj. Nyilvánvalóan van igény az erotikus könyvekre, nagy rá a kereslet, és hát mindenki olvassa azt, ami élményt ad neki. Ha ehhez erős erotikus töltet kell valakinek, hajrá! Alig van történet, csak szex? Nosza, egy pornófilmtől sem várjuk el, hogy egzisztenciális kérdésekről gondolkodtasson el minket. Egyszerűen mindent csak a helyén kell kezelni. Ennek a kötetnek azonban konkrétan a felütésével vannak igen nagy problémák. A nokjoga.hu oldalán talált információk szerint az Európai Unióban a nők 30-50%-a tapasztalt már szexuális zaklatást a munkahelyén. Magyarországon ez az arány még magasabb lehet. Ha valaki visszaél a pozíciójával, és kikezd az alkalmazottjával, csak mert neki ez "jár", meg mert épp úgy kívánja, az nem szexi és nem romantikus - akármilyen vonzó is ez a személy, és akárhogyan is idealizálja a helyzetet egy buta könyv. Ez egyszerűen csak bűncselekmény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.