Hirdetés

Könyvtárfejlesztések Kiskunfélegyháza környékén

|

Közel 50 millió forintot nyert pályázaton a kiskunfélegyházi önkormányzat Bugaccal, Pálmonostorával és Tiszaalpárral közösen.

Hirdetés

A pályázatot két éve nyújtották be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - "Tudásdepó-Expressz" c. pályázatra, melyen a benyújtott anyag sikeresen szerepelt.

A pénzből a beszerzésre került egy elektronikus könyvvisszavételező rendszer, RFID rendszer (olvasóazonosító és állományvédelmi rendszer), lehetővé vált a honlapon keresztül történő kölcsönzés-hosszabbítás.

A könyvtári tagok e-mail, illetve SMS-értesítést kérhetnek kölcsönzéseik határidejének lejáratáról.

A gyengénlátók számára képernyő-felolvasó szoftver és Braille-kijelző áll rendelkezésre.

Az olvasóteremben olvasótévé könnyíti meg a folyóiratok és könyvek olvasását, továbbá a helyismereti célú nagyméretű dokumentumok szkenneléséhez használható egy új szkenner.

 

Forrás: www.kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.