Hirdetés

Könyvtári amnesztia

|

Ötletes és a közösségre nézve is hasznos megoldással álltak elő Ausztrália fővárosának közkönyvtárai!

Hirdetés

Adományért cserébe elengedik a büntetést a canberrai közkönyvtárak. Eddig több mint 3000 felajánlás érkezett a canberrai közkönyvtárakba, miután amnesztiát hirdettek azoknak az olvasóknak, akik a lejárt könyvekkel együtt karácsonyi élelmiszeradományokkal jelentkeznek. A segélyszervezetek a rászorulóknak hetente átlagosan 2,5-3 tonna friss gyümölcsöt, zöldséget, húst szoktak szétosztani. A könyvtárakhoz érkezett mennyiség hónapokra is elegendő - magyarázta a jótékonysági szervezet munkatársa.
A könyvtár szerint is meglepő, hogy mennyien éltek a lehetőséggel, jóllehet az adományozók közül sokaknak nem volt lejárt kölcsönzése. Volt azonban olyan is, aki már jelentős büntetést halmozott fel, és egy egész kocsinyi adománnyal érkezett - hangsúlyozta Vanessa Little könyvtárigazgató, hozzátéve, hogy a legnagyobb adomány 200 tételből állt.
- A könyvtárak gyakran semmi ürügyén bocsátanak meg a késedelmes használóiknak. Mindez, amellett, hogy fantáziátlan, aligha növeli a visszahozatali arányt, ugyanakkor erodálja a könyvtár imázsát. Ezért is jó példa a canberrai, mely mindezek mellett a könyvtár szociális érzékét, akár társadalmi felelősségvállalását is kommunikálja.

Forrás: www.kithirlevel.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.