Hirdetés

Könyvvel ismerkednek az olaszok

|

„Hiába az internet és a mobil, a könyv halhatatlan, ezzel lehet nőt felszedni”

Hirdetés

Ez a mondat Olaszország egyik gazdasági rádiójában hangzott el. Az olasz bárokban ha egy férfi könyvvel a kezében ül, a nők epekedő pillantásokkal méregetik a "földre szállt értelmiségit". Persze a valóság picit eltér az imént leírtaktól.
Ha egy olasz hírességgel interjút készítenek, az első mondatok között szerepel, hogy mit olvas éppen. Ilyenkor derül ki, hogy az olaszok szelleme óriási, hiszen még egy autóversenyző sem adja alább az értelmező kéziszótárnál. A megfigyelések azt állítják, hogy a magyar metrón sokkal többen olvasnak, mint olasz barátainknál. Azonban ha végigcaplatunk egy talján strandon több olvasó emberre bukkanunk, mint kis hazánkban. Mindkét országban nagy divat az újságírás, illetve az írás: szinte mindenki ír, s azután számítógépen kinyomtatja a saját könyvét - fogalmazta meg a Kossuth Rádió.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.