Hirdetés

Kritika – Anne Rice: Vittorio, a vámpír

|

Megint Anne Rice, megint vérszívók – de ezt a könyvet az is nyugodt lélekkel elolvashatja, aki még bele sem szagolt a Vámpírkrónikákba.

Hirdetés

Vittorio 16 éves korában lett vámpír… Emberként egy nemes fiaként élt nem messze a gyönyörű Firenzétől, a leggazdagabb Medici, Cosimo korában. Gond nélküli élete akkor vett tragikus fordulatot, mikor a családját – sőt, az egész falut, ahol a kastélyuk állt – brutálisan lemészárolta az itáliai sátánista vámpírbokor. Életben maradását egy vámpírnőnek, Ursulának köszönheti, aki a köztük támadt, első látásra érzékelhető vonzalom miatt megkímélte és futni hagyta őt.

Az árván maradt fiú bosszút esküszik, segítséget pedig maguk a tiszteletet parancsoló és fenséges angyalok biztosítanak neki. A vendetta útjában egyedül megmentője, Ursula áll, akivel szintén végeznie kellene – azonban a köztük kialakult szenvedélyes kapcsolat miatt ez nehéz feladatnak bizonyul. Vittorio az ősi erők, a menny és a pokol teremtményei harcának közepébe csöppen és nem is sejti, hogy hamarosan ő is azzá válik, amit annyira gyűlöl…

Anne Rice ennél a regénynél is mestermunkát végzett: választékos fogalmazásmódjával, rendkívül alapos történelmi háttérismeretével gondoskodik róla, hogy az olvasó minden egyes részletet tökéletesen maga elé tudjon képzelni. A könyv összességében nagyon igényes és magával ragadó, szerény véleményem szerint csillagos ötöst (illetve nálunk tízest) érdemel.

10/10

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.