Hirdetés

Kritika – Baráth Katalin: A borostyán hárfa

|

A Dávid Veron-sorozat harmadik részében ismét 100 évet utazunk vissza az időben, hogy egy minden lében kanál, önjelölt nyomozólány kalandjain izguljunk.

Hirdetés

 

Baráth Katalin könyvei nem véletlenül tettek szert nagy népszerűségre kis hazánkban: szerethető karakterei, a századelő hiteles korábrázolása, izgalmas rejtélyei és humorral is fűszerezett jelenetei gondoskodnak rajongótábora növekedéséről. A Dávid Veron-sorozat harmadik részében a papírbolti eladólányból lett zsurnalisztahölgy újabb vérfagyasztó haláleseteket derít fel, miközben saját szívügyeit is kénytelen nagyító alatt, egy magánnyomozó alaposságával megvizsgálni.

A borostyán hárfában Veron hazautazik Ókanizsára, hogy részt vehessen legjobb barátnője, Annuska esküvőjén. A lányt azonban nem csak a lakodalmi mulatozás várja: szülőhelyén egy régi barát egy Veron számára igen kellemetlen hírrel várja… Ha pedig a nem várt csapás nem lenne elég, a felbolydult Ókanizsán megtörténik az első rejtélyes haláleset, mely több titkot hordoz magában, mint amennyit elsőre bárki is gondolna. Veron újra beleveti magát a nyomozásba, és az éles eszű, tűzről pattant lány elől most sem menekülhet csaló, tolvaj, hazug és gyilkos.

Öröm Baráth Katalint olvasni: az írónő bebizonyítja nekünk, hogy a kortárs hazai írók igenis képesek igényes és szerethető szórakoztató irodalmat írni. Sőt, azt kell mondjam, Dávid Veron a nemzetközi könyvespolcokra is joggal felkerülhetne (legalábbis olvastam már én olyan „New York Times Bestseller”-t, ami a fasorban sem volt ehhez képest).

A borostyán hárfa izgalmas és szórakoztató könyv, mely bár szervesen kapcsolódik az előző két részhez, azok ismerete nélkül is érthető és élvezhető. A különleges hangulatú, régi időkben játszódó könyveket kedvelő krimi-rajongóknak ajánlott.

 

9/10

 

A kötetért hálás köszönet az Agave Könyveknek!

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.