Hirdetés

Kritika - Brian McClellan: Karmazsin Hadjárat (Lőpormágus-trilógia 2.)

|

Új csatákkal folytatódik a Lőpormágus-trilógia.

Hirdetés

Valamikor a tavalyi év áprilisának környékén írtunk rajongó hangvételű kritikát a Vérrel írt ígéretekről. Ezért is volt nagy öröm, amikor kézhez kaptuk a Karmazsin Hadjárat címet viselő folytatást. 

Hirdetés

A történet ott veszi kezdetét ahol az előző rész befejeződött. Tamás tábornagy egy ügyes hadicsellel akarja lezárni a Kez elleni háborút, azonban a szerencse elpártol mellőle és terve tragikus véget ér. Bármennyire sincs ínyére a dolog, menekülnie kell. Persze az ellenség a nyomában lohol. Adróban sem túl fényes a helyzet. Tamás fia, Kétlövető Tániel magához tér kómájából és egy malabarlang mélyén próbálja felejteni az átélt szörnyűségeket.

Azonban a szükség úgy hozza, hogy Tánielnek ismét be kell vetnie kiváló lőpormágusi képességeit. Adamat felügyelő elrabolt felesége utáni nyomozása közben különös dolgokra bukkan. A kegyetlen Lord Vetas mögött egy még sötétebb alak áll. A Karmazsin Hadjárat szerencsére nem viseli magán az összekötő részek és folytatások típushibáit. Nem súlytalanok az események, nincs üresjárat, és a szereplők fejlődése sem reked meg annak érdekében, hogy majd a lezáró részben bontakozhassanak ki.

A könyv egészére jellemző az a hangulat, amit az előző kötet első felében tapasztalhattunk. Kicsit visszavett az író az első rész végi epikus fantasy érzésből, ami csak előnyére válik a címszereplő alkotásnak. Mindeközben érezhetően nőnek a tétek, egyre nagyobb árat kell fizetni mindenért, egyre nehezebbek a döntések. Az akciók ismét zseniálisak. Alig vártam azokat a részeket, ahol a lőpormágiát használják, egyszerűen pazar.

A karakterek fejlődése is kellemes meglepetés. Tamás tábornagy vállát egyre nagyobb teher nyomja, ennek ellenére igyekszik mindent megtenni, hogy embereit és hazáját megmentse. Adamat felügyelő bosszúra éhesen, ugyanakkor hatalmas türelemmel kutat felesége elrablója után. Igazán élvezetes az ő fejezeteit olvasni, helyenként Sherlock Holmes jutott eszembe a karakteréről. Mármint persze csak a nyomozási módszereiről. A legnagyobb fejlődésen talán Tániel megy keresztül. A Vérrel írt ígéretekben lezajlott csata után felejteni próbál, azonban mikor a szükség úgy hozza, megmutatja, hogy több mint egy lőpormágus.

Mindent összegezve a Karmazsin hadjárat egy remek könyv. Akinek tetszett az előző rész, annak nyugodt szívvel ajánlom. A kötetért köszönet a Fumax Kiadónak!    

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.