Hirdetés

Kritika – Charles T. Nyitrai: Sárkányvér

|

Sárkányok, vámpírok, emberek plusz I. világháború. Ebből csak jót lehet kihozni, vagy mégsem?

Hirdetés

 

Nehéz ebbe a kritikába belekezdenem, mivel nagyon vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Amikor először kézbe vettem, bevallom őszintén, nem sok reményt tápláltam aziránt, hogy elnyeri végül a tetszésem. Hogy miért is írom ezt? Nézzük a történetet és kiderül.
Helyszín az egykori Osztrák-Magyar Monarchia. Az időpont pedig az első világháború előtti időszak. Főszereplőnk Edward Brightmore az ifjú vörössárkány, akinek a családja, köztük ő maga is, a név ellenére már nagyon régóta Magyarországon élnek. Ed vizsgájára készül, hogy azután belépjen a hadseregbe, ahol bátyja Vincent is szolgál. Az ifjú sárkány csordultig van reménnyel, hogy miután sikeresen leteszi vizsgáit, megmutathatja a világnak, hogy mire is képes. Azonban barátjának halála mindent megváltoztat…
Mint említettem bevezetőben, a könyvben szerepelnek vámpírok és emberek. Nyitrai egész érdekesen hozta össze ezt a világot, amelyben négy faj él viszonylagos békében. No igen, a negyedik faj. Ők a vámpírok szolgálatában álló vérfarkasok.
Az imént említett viszonylagos béke abból fakad, hogy közel kétezer éve a Keresztény Megváltó (Jézus) kibékítette a három fajt egymással és megszületett egy olyan egyezmény, amely kimondja, hogy a fajok nem vadászhatnak egymásra, és nem lehetnek fajok közti háborúk. Persze az egyezmény azt nem mondja ki, hogy tilos a területszerző háború, így azok elég gyakoriak.
Charles T. Nyitrai ifjú kora ellenére (22 éves) igazán remek stílussal bír. Igaz könyvében sablonok sokasága van feldolgozva és a történetben is vannak olyan részek, ahol a hajam égnek állt. Mindezek ellenére emelem kalapom előtte, hisz egy rendkívül szórakoztató nyelvezetű, könnyed regényt hozott össze.

Számomra a könyv: 7/10

Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését az beszerezheti a könyvet a Libri webáruházában. Nekik külön köszönet a kötetért!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.