Hirdetés

Kritika – Claudia Gray: Az életen is túl (Afterlife)

|

Utolsó részéhez érkezett az Evernight-sorozat – lássuk, hogyan fejeződik be a történet.

Hirdetés

Negyedik – és a jelenlegi állás szerint befejező – részéhez érkezett Bianca Olivier története. A könyvsorozat harmadik részében a főszereplőnk (cseppet sem várt módon) meghalt, majd lidércként, vagy ha így jobban tetszik szellemként visszatért az élők közé. Lucast a Bianca elvesztésében érzett fájdalma az ellenség karmaiba sodorja, és megharapja őt a kiszámíthatatlan és kegyetlen Charity. A Homokóra hőseit halottan hagyjuk magára.

Innen az Afterlife címe is: a szereplők küzdelme a halál után is folytatódik. Bianca lidérccé, Lucas pedig vámpírrá válik – azé lénnyé, amire egész életében vadászott. Visszakerülnek oda, ahol minden elkezdődött, az Evernight Akadémiára, most azonban Lucas lesz a jogos ott-tartózkodó, és Bianca a betolakodó.

Bár még mindig úgy tartom, hogy Claudia Gray sorozata az igényesebbekhez tartozik ebben a műfajban, de ezt az utolsó részt kissé elkapkodottnak éreztem. A Homokóra végén rengeteg kérdés maradt nyitott, és sok legyőzésre váró ellenség, megoldásra váró konfliktus tartotta fenn az olvasó érdeklődését. Mikor eljött az ideje, hogy hőseink megvívják a végső csatákat és elvarrják a szálakat, az olvasó csalódni kényszerül egyes részeknél. Persze, a Gray-től megszokott fordulatok szerencsére megmaradtak, de ettől függetlenül a történet bizonyos részeit csak egy-egy suta jelenettel zárták le.

Claudia Gray valószínűleg nem akarta tovább nyújtani a történetet, nehogy ellaposodjon a végére, de szerintem nem ártott volna vagy egy hosszabb befejező részt, vagy pedig még egy könyvet írnia a sorozatba. Ezzel elérhette volna, hogy minden szereplő olyan körülmények között lépjen ki a történetből, mint ahogy azt fontossága megköveteli.

Alapvetően kellemes olvasmány, Gray-től azonban jobban kidolgozott befejezést vártam. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a vámpíros-romantikus műfajt, de nem elégszenek meg a sorozatgyártásra adott klisékkel. Persze, aki el szeretné olvasni, az előbb ismerkedjen meg a sorozat előző részeivel, mert nélkülük nem érthető teljesen a történet.

 6/10

 A könyvért köszönet a Librinek!

Az előző részekről itt olvashattok:

Evernight – Örökéj

Stargazer – Nézz az égre!

Hourglass – Homokóra

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.