Hirdetés

Kritika – Claudia Gray: Evernight

|

A gyárszalagon ömlő vámpíros könyvek között végre akad egy, amely mutat egy is kreativitást…

Hirdetés

Claudia Gray egy álnéven munkálkodó amerikai írónő. Élete során dolgozott már ügyvédként, pincérnőként, dj-ként, újságíróként – tulajdonképpen minden volt már, csak akasztott ember nem. Jelenleg a négy részes Evernight-on kívül csak két antológia bővíti a bibliográfiáját, melyeket más népszerű írókkal közösen adott ki.

Az Evernight egy elit bentlakásos iskola, ahol gazdag és szép diákok próbálnak felkészülni az életre. A csendes Bianca ebbe a sznob környezetbe kerül, mikor szülei tanári állást kapnak az Evernight-ban. Bianca már első nap szökni próbál, de a hirtelen jött terv romba dől, mikor lefüleli őt Lucas, egy leendő osztálytársa. A két fiatal között kölcsönös szimpátia, majd vonzalom alakul ki – melyet nem kicsit elősegít az az érzés, hogy mindketten kilógnak a hátborzongatóan tökéletes diákok közül. Később kiderül, mi okozta bennük az iskola iránti idegenkedést: a tanulók zöme vámpír.

Eddig nem is valami eredeti a sztori. Ami azzá teszi, az két szép 180°-os fordulat a történetben, melyen a kedves olvasó kénytelen kimereszteni a szemét és eltátani a száját – legalábbis pont az ellenkezője derül ki a szereplőkről, mint amire elsőre számítottam. Az, hogy pontosan mi is ez, inkább titokban tartom – akit érdekel, olvassa el, nem lövöm le poént.

10/7

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.