Hirdetés

Kritika – Claudia Gray: Homokóra

|

Claudia Gray vámpírsztorijának harmadik része a Hourglass, vagyis a Homokóra.

Hirdetés

A történet az Evernight-tal kezdődött, amit a Nézz az égre! folytatott –amelyet követően  elkönyveltem azt a sorozatot olyannak, mely az első rész sikere és érdekessége után hanyatlásnak indul. Ennek a balsejtelemnek köszönhetően vonakodva kezdtem neki a Homokórának, de kellemes csalódásban volt részem: a harmadik könyv egy laza mozdulattal kenterbe verte nálam az első két részt együttvéve.

Főszereplőink, Bianca és párja, Lucas szökést tervez: ugyanis lakhelyül a számukra cseppet sem biztonságos Fekete Kereszt vámpírvadász szövetség főhadiszállása szolgál mindkettőjüknek. Miközben attól rettegnek, hogy fény derül a féltve őrzött titkaikra, egyre mélyebbre sodródnak a vámpírok vs. emberek, valamint a vámpírok vs. lidércek harcokba – és valljuk be, mivel mindhárom fajhoz van némi közük, egyik sem látja őket maradéktalanul szívesen. Az ellenségek szinte végeláthatatlan sorából adódóan a regény cselekménye alig-alig pihen meg a harcok és a menekülési kísérletek között – az ezek közé ékelődött, nyugalmas oldalakon pedig az írónő apránként elhint egy-egy baljóslatú jelenetet, mely folyamatos bizonytalanságban tartja az olvasót a happy end-et illetően.

10/8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.