Hirdetés

Kritika – Claudia Gray: Nézz az égre!

|

Megint kritika, megint vámpírok. Az Evernight Akadémia vérszívói, valamint a Fekete Kereszt vámpírvadászai visszatérnek – ám ezúttal újabb ellenségek is feltűnnek.

Hirdetés

A Nézz az égre! ugyanabban romantikus, de izgalmakat is tartogató stílusban íródott, mint az első rész – bár meg kell hagyni, nem sikerült az Evernight-hoz hasonlóan fordulatosra. A szellemek és egy őrült vámpír felbukkanása, valamint a kialakuló Lucas-Bianca-Balthazar szerelmi háromszög gondoskodik róla, hogy fenn tartsa az olvasó érdeklődését, de ez az érdeklődés az első rész elolvasása és megszeretése nélkül nem jöhet létre.

A második rész középpontjában mint érzés, a kétségbeesés áll: ez járja át Bianca és Lucas egymás közelségének keresését, Balthazar lehetetlen vállalkozását húga visszaédesgetésére, valamint az egész Evernight Akadémia harcát az egyre erőszakosabb szellemekkel. A könyv ügyesen tartja ébren a kíváncsiságot, mert az újonnan felbukkanó túlvilági lelkeket fokozatosan csempészi bele a regénybe, a történet végére pedig a főszereplő életének – sőt, létezésének – kulcsfiguráivá változtatja őket.

Összegezve romantikában és izgalmakban is bővelkedő olvasmány – de mégsem tartom olyan jónak, mint az első részt.

10/6

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.