Hirdetés

Kritika – Dora Craiban: Szabadesés

|

Helena története folytatódik, s a lánynak még nagyobb veszélyekkel kell szembenéznie ahhoz, hogy végre meglelje a boldogságot.

Hirdetés

Közel egy év telt el azóta, hogy a két nép ősi háborúskodása ellenére a Boszorkány Helena a Gyógyítók közé tartozó Raven család házában talált rá az otthonra, a családra és a szerelemre. Napjaik viszonylagos nyugalomban telnek, míg Helena különös tüneteket kezd produkálni, s hirtelen rosszullétek törnek rá. Egy komolyabb roham alkalmával élet és halál között lebeg, majd mikor magához tér óriási meglepetés éri mind őt, mind három lakótársát: annak ellenére, hogy egy Boszorkány csak egyetlen természeti elemet birtokolhat a négyből, ő kap egy másodikat, ráadásul a tűz mellé a vizet. Sok idejük azonban nem marad a rejtélyes jelenség megfejtésére, mert feltűnik egy idegen Gregory személyében, akiről végül kiderül, hogy Helena testvére, s azért jött, hogy hazavigye a lányt halottnak hitt családjához. Természetesen a fiú is Boszorkány a szél erejével felruházva, s azonnal rossz szemmel tekint a Raven-ekre, hiszen egy Gyógyító-Boszorkány szerelem nem mondható éppen elfogadottnak, hiszen a két nép évszázadok óta irtja egymást. Helena végül kénytelen elszakadni a szerelmétől Jeremy-től, s útra kel, hogy ismét együtt lehessen a családjával. Ám minden megváltozik, amikor Jeremy utánuk ered, s a segítségüket kéri, ugyanis az öccse, Jet nyomtalanul eltűnik. Greg, engedve Helena unszolásának úgy dönt, segít Jeremy-éknek, s visszatérnek a Raven villába. Ekkor kezdődnek csak igazán az egymást követő különös események, mert a kezdeti ellenségeskedés után Greg és Jennifer (Jeremy nővére) között is „elkezdődik valami”, ami Helena és Jeremy kapcsolatára nyakatekert módon kifejezetten rossz hatással van. Jet is előkerül sértetlenül, ráadásul egy olyan jóslat birtokában, ami mindnyájuk életét gyökeresen megváltoztathatja, s nagy befolyással lehet a Gyógyítók és Boszorkányok ősi ellenségeskedésének végkimenetelére...

A történetből már talán így is túl sokat árultam el, így elemezzünk egy kicsit! A regény felépítésében és cselekményében az előző részhez hasonlóan jól teljesít. A sztori izgalmas, akad benne fordulat, ami igazán érdekessé és elvezhetővé teszi a történetet. Az írónőnek a romantikát is sikerült a szükséges korlátok között tartania, így nem egy édelgő, "túlszerelmes" könyvet kapunk, hanem egy pörgős és lendületes fantasy-t. A karaktereket remekül sikerült átemelni a Fénytörésből, nem veszítettek a személyiségükből fikarcnyit sem, mind fejlődtek és kiforrottabbak lettek, az újak pedig jól beleillenek a regénybe. Az viszont egyértelmű, hogy Helena továbbra is a legfőbb szereplője a sorozatnak, ám a Szabadesésben már nem teljesen körülötte forog minden, a többiek is "megkapják a magukét", s így mintha az olvasó is több teret nyerne ebben az alternatív világban.

Persze arról továbbra sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Helena-sorozat még mindig azon romatikus fantasy-k csapatát erősíti, ami a fiatalok körében mostanában olyan népszerű, így nem biztos, hogy más rétegekben is sikert arat, ám a célközönség igényeit továbbra is sikeresen kielégíti.

 

Hozza a Fénytörés színvonalát, sőt, még többet is!

 

Értéklés:

7/10

 

A kötetért köszönet az Aba Könyvkiadónak!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.