Hirdetés

Kritika – Frei Tamás: 2015

|

Frei Tamás méltán népszerű trilógiájának záró kötete jelent meg a napokban. Sokan izgatottan várták André harmadik kalandját, lássuk milyen is lett a könyv!

Hirdetés

André élete látszólag a legnagyobb rendben zajlik. Kapott egy újabb esélyt az élettől, Adriennel és hároméves kislányával, Fruzsikával békében tölti mindennapjait. Azonban a parlamenti választások idején ismét szükség van André képességeire.

A választások idején Magyarországon feszült, konfliktusokkal teli a levegő. A hangulat puskaporos, az ország arra eszmél, hogy a kisebbség került többségbe. A politikai és a gazdasági elit tagjai egymással csatáznak. A miniszterelnököt elrabolták, és a hatalom igazi birtokosai, a poligarchák körül sincs minden rendben. De hogy kerül ismét a képbe André?

Az 588 oldalas könyvben megválaszolásra kerül minden kérdés. Frei a megszokott stílusban és részletességgel mesél nekünk egy képzeletbeli Magyarországról.
A trilógia zárórésze a már jól ismert receptet alkalmazza. A kulisszák mögé enged betekintést, különféle konspirációs elméleteket fejt ki, és hihetetlen akciókkal teszi letehetetlenné a könyvet. Ugyan a történet egy fiktív Magyarországon játszódik, akaratlanul is összehasonlítjuk Frei országát és az általunk jól ismert Magyarországot.
Persze számos olyan információ és utalás kapott helyet a könyvben, aminek van valóságalapja, de hogy ki mit vesz ezekből kész ténynek, az csak az olvasón múlik.

Annyi bizonyos, hogy a 2015 egy jól megírt, fordulatokkal és izgalmakkal teli regény, ami garantáltan jó szórakozást és gondolkodással teli órákat okoz az olvasóknak. Bátran ajánlom mindenkinek!

 

A kötetért hálás köszönet az Ulpius-ház Könyvkiadónak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.