Hirdetés

Könyvkritika – Joe Abercrombie: Hidegen Tálalva

|

Hirdetés

 

hidegen tálalva
Orso nagyherceg a nép jótevője, egy igazi megmentő. Hőstetteit szobrokban, festményekben örökítették meg, persze arról már jóval kevesebben tudnak, hogy valójában Orso még a csataterek közelében sem járt. Mindig biztonságos távolságból figyelte az eseményeket. De akkor ki vezette győzelembe országát, ki előtt vallottak kudarcot sorra az ellenségek? Benna és Monza Murcatto a két híres-hírhedt zsoldos viszonylag rövid idő alatt juttatta hatalomhoz a hős nagyherceget. Monza győzelmei miatt nagy népszerűségre tett szert, ezért természetesen el kellett távolítani az útból. Legújabb győzelmük után, a Murcatto testvérek jelentést tesznek Orso nagyhercegnek, és várják a jól megérdemelt jutalmat. Ehelyett azonban Benna pengét kap a gyomrába, Monza pedig drótot a nyaka köré, majd egy hatalmas zuhanást. Benna meghal, és kis híján Monza is, de a szerencsének és egy ügyes kezű orvosnak köszönhetően életben marad. És ha egyszer újat húztak Monzával, a talinsi kígyóval, jobb ha rettegnek. Monza bosszúra készül. A Hidegen Tálalva egy ízig-vérig bosszútörténet. Abból is a jobbik fajta. Nem teketóriázik, egyből belevág a dolgok közepébe, óriási lendülettel indítva a regényt. Ez a lendület szerencsére végig megmarad, és egy igazi akciódús bosszú sztorit izgulhatunk végig. A karakterek kiválóan vannak ábrázolva. Persze a főbb szereplők nagyobb hangsúlyt kapnak és jobban ki vannak dolgozva, de ez nem megy a nagy egész rovására. Persze a legnagyobb hangsúlyt Monza, a főhős kapja. Az ő figurája az, aki a leginkább ki van dolgozva. A történetben egyszerre ismerjük meg Monza jelenét, és visszaemlékezések formájában a múltját. Ez hatalmas pluszt ad az egésznek, hiszen így ismerjük meg leginkább a Monzát mozgató motivációkat. Bevallom töredelmesen, hogy eleinte nem volt szimpatikus a főhős, de ahogy haladtam előre a történetben egyre inkább megértettem és átéreztem a helyzetét. Mindent összevetve a Hidegen Tálalva egy zseniális könyv. Igazi bosszú sztori, tele akcióval, feszültséggel és vérrel. Bátran ajánlom mindenkinek, aki bírja vért és szereti a pörgő akciókat! A kötetért köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.