Hirdetés

Könyvkritika - Kathy Reichs: Végzetes utazás

|

A Temperance Brennan-sorozat negyedik részében egy repülőszerencsétlenség áldozatai és egy rejtélyes haláleset körül folyik a nyomozás...

Hirdetés

Dr. Temparence Brennan újra terepen! Kathy Reichs – aki törvényszéki antropólógusként "hobbiból" űzi a bestseller-íróságot – újra egy olyan regényt alkotott, amely nem csak hihetetlen szakmai pontosságágával, részletességével és hitelességével szögezi könyvhöz olvasót, hanem egy valódi, izgalmas nyomozást mesél el. Ahogy azt a már a sorozat első részénél is írtam, bár ezek a könyvek adják az alapját a Dr. Csont (Bones) című tévésorozatnak, túl sok hasonlóságot ne keressenek a műsor rajongói a regényben. Tempe valóban csak az ihletője a tévéképernyőről ismerős Bones-nak, és itt nem találkozunk Booth-szal, Angelával, Hodgins-szal és a Jefferson Intézet agyasaival. Az „eredeti” dr. Brennan már a háta mögött tudhat egy válást, van egy felnőtt lánya, és nem tűntek el a szülei gyermekkorában rejtélyes körülmények között. Azonban szaktudása, intelligenciája és a nyomozásokban való aktív részvétele ugyanolyan remek szórakozást nyújt az olvasóknak, mint ahogyan azt a tévésorozat Bones-ától megszokhattuk.

Vu-borito_Vu-fedel.qxd

A sorozat negyedik – magyar nyelven most először megjelenő – része a Végzetes utazás. Tempe-nek egy repülőszerencsétlenség áldozatainak azonosításánál kell segédkeznie. Amikor azonban egy olyan testrészt talál a helyszínen, amely meggyőződése szerint nem a repülőn szörnyethalt szerencsétlen utasokhoz tartozik, valakinek szemet szúr a ténykedése, és lejárató kampányba kezd ellene. Dr. Brennan azonban nem hagyja magát, és mindent megtesz, hogy tisztára mossa a nevét… Nyomozása során egyik furcsaságit találja a másik után, és a holttestek is egyre csak szaporodnak. Kathy Reichs ebben a kötetében sem hazudtolta meg önmagát: szétroncsolt holttestek, rejtélyek, fordulatok, és érdekességek várnak az olvasókra. A kötet önmagában is megállja a helyét, tehát aki nem olvasta a sorozat előző köteteit, az is bátran belevághat az olvasásába. Nincsenek szoros összefüggések az előző részek történetivel – a szereplők közötti kapcsolatra pedig itt is kapunk annyi rávilágítást, hogy ne érezzük úgy, kimaradunk volna valamiből. A Végzetes utazást elsősorban olyan olvasóknak ajánlom, akik szeretik a rejtélyes bűneseteket, a nyomozás izgalmait, valamint nem riadnak vissza az érdekes, tudományos információktól és erőszakos halálesetektől! A könyvért köszönet a Fumax Kiadónak!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.