Hirdetés

Kritika – Kathy Reichs: Virals - Kincsvadászok

|

A Virals-sorozat első része anno egy kis vérfrissítést hozott az egy kaptafára készülő YA regények sorába. Lássuk milyen lett a folytatás!

Hirdetés

 

Jómagam vettem górcső alá a Fertőzöttek című első részt is, ami néhány aprócska hibája mellett is egy nagyon szerethető, izgalmas és olvasmányos könyv volt. Hogy a folytatás milyen is lett? Nos, a válasz egyszerű. Pazar.

Főhőseink az előző rész kalandjai után szobafogságban töltik mindennapjaikat. Azonban semmi nem tart örökké, és egy idő után a fiatalok fogsága is véget ér. Az korábban szerzett „szuperképességeket” meg kell tanulniuk irányítani, ezért is látogatják a Loggerhead-sziget rejtett zugait, ahol a kíváncsi szemek nélkül próbálgathatják tudásukat. Azonban a „békés” mindennapokba hirtelen változás áll be, be akarják zárni a LIRI intézetet, ahol hőseink szülei dolgoznak. Ahhoz, hogy megmentsék a kutatóintézetet újabb kalandba kell bonyolódniuk. Ezúttal a híres kalóznő, Anne Bonny elveszett kincsét akarják megtalálni. Persze, ahogy azt már megtapasztaltuk az első részben, Toryra és barátaira ezúttal sem egy sétagalopp könnyedségű kaland vár.

Azt mindenképp el kell ismernem, hogy Kathy Reichs érti a dolgát. A Dr. Csont regényekkel népszerűségre szert tevő írónő a Virals-sorozatban egy teljesen új oldaláról mutatkozik meg. Míg az említett sorozatban szabadon írhatott le különféle korhatáros jeleneteket, addig itt a célközönség miatt kötve volt a keze. Azonban e kötöttség ellenére is sikerült olyan izgalmas és feszült hangulatot teremtenie, hogy néhány „felnőttkönyves” író is megirigyelné. A legtöbb YA szerző bátran vehetne is leckéket tőle.

Térjünk ki kicsit a karakterekre. Tory és barátai nehéz helyzetben vannak, hiszen együtt kell élniük különleges erejükkel, amit nem hozhatnak nyilvánosságra, valamint új nehézségként meg kell menteniük szüleik munkahelyét is. A nyomás nagyobb, illetve más jellegű, mint az előző részben. A problémák megoldása közben folyamatosan változnak, a barátok összezörrennek, a valóságban is efféle reakciókat várhatnánk a hasonló szituációkban.
Különleges erő. Ez egy hatalmas ajándék, és egyben teher is a fiatalok számára. Szeretnék irányítani, de ehhez rengeteg gyakorlásra van szükség. Ezek a jelenetek is számos izgalmas percet tartogatnak az olvasók számára.
Ha valaki nem ismerné az előző kötet történéseit, annak sem kell aggódnia, hiszen a legfontosabb információk le vannak írva a könyvben.

Összességében a Kincsvadászok egy remekül megírt folytatás, ami véleményem szerint sokkal jobbra sikeredett az első résznél. Ha valaki rá akarja venni tinédzser csemetéjét az olvasásra, bátran kezdheti ezzel a könyvvel.

A kötetért köszönet a Fumax Kiadónak!

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.