Hirdetés

Kritika – Kirsch Ákos: Szirének éneke

|

Hirdetés

szirének éneke
Történetünk Görögország mesés tájain veszi kezdetét. Hősünk, Iliasz Venizelosz épphogy elkapott egy sorozatgyilkost, máris egy újabb ügybe kell vetnie magát. A Medúza nevű komphajóhoz hívják ahol egy fiatal nőt gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel. Mint kiderül, a nő, Melissza Florakisz oknyomozó újságíró volt. Valami sötét ügy részleteit próbálta felgöngyölíteni, azonban nem volt elég óvatos, és a Medúza fedélzetén elvágták a torkát. Venizelosz nyomozó nem is sejtheti, hogy milyen sötét és nehéz ügybe keveredett azzal, hogy elvállalta azt a bizonyos gyilkossági ügyet. És közben még arra is vigyáznia kell, nehogy meghallja a szirének csábító, de annál halálosabb énekét… Hősünk neve ismerősen csenghet sokaknak, hiszen Ákos előző regényében, a Zeusz rejtélyben is ő játszotta a főszerepet. Ahhoz a könyvhöz hasonlóan a helyszín ezúttal is Görögország. A történet abszolúte rendben van, nincsenek logikai buktatók, a feszültség és a történések folyamatosan vannak adagolva, hogy még csak véletlenül se kalandozzon el az olvasó figyelme. Számomra az egyetlen negatívum a könyv olvasása közben a dinamizmus, a lendület hiánya volt. Helyenként úgy éreztem egy-egy szövegrészletnél, hogy az nem zsigerből íródott, hanem hosszas töprengés után. Ez pedig sajnos megtörte az adott rész elején elinduló folyamatosságot. Kedves Ákos! Kérlek engedd meg, hogy ezúton kérjek valamit. Ha van lehetőség rá, a következő könyved ne Görögországban játszódjon! Olyan szívesen olvasnék egy kicsiny hazánkban játszódó krimit, ahol magyar szereplők mutatják meg, hogy ők is vannak olyan belevalóak, mint külhoni társaik. Persze a döntés a tiéd, én csak mint a könyvek szerelmese szóltam, ne vedd követelőzésnek. Mindent összegezve a Szirének Éneke egy szórakoztató könyv. Vannak ugyan apró hibái, de az író nagyon jó úton halad afelé, hogy egy nap a legjobb magyar krimi írók között szerepelhessen. Az alábbi linkre kattintva be is tudjátok szerezni! A kötetért köszönet illeti a szerzőt, Kirsch Ákost!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.