Hirdetés

Kritika – Oliver Bowden: Assassin’s Creed – Árulás

|

A méltán népszerű videójáték legutóbbi része ihlette Oliver Bowdent, aki egy nagyszerű történelmi kalandot mesél el nekünk.

Hirdetés

Az Assassin’s Creed név minden játékrajongónak ismerősen cseng. Nem véletlenül vált oly sikeressé a sorozat, hiszen az izgalmas játékmenethez jól kidolgozott történet társult. Oliver Bowden néhány éve nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis úgy döntött, hogy könyv formájában is elregéli sokak kedvenc gyilkosainak történetét. Az Árulás című könyv Bowden ötödik Assassin’s Creed kötete, amely nagy sikereket ért el kishazánkban és külhonban egyaránt.

A történet főszereplője Haytham Kenway, akit apja gyerekkora óta vívásra okított. Egy alkalommal fegyveresek támadnak a Kenway család birtokára, és az ifjú Haytham, anyját védelmezve végez az egyik támadóval. A támadásban viszont a fiú apja életét veszti, és anyja sem tud már úgy tekinteni rá, mint egy ártatlan gyermekre.

Haytham egy titokzatos nevelőhöz kerül, aki tovább tanítja a fiúnak a fegyverhasználatot. Ahogy telik az idő, az ifjú Kenwayből kíméletlen gyilkos válik, de azt nem is sejti, hogy valaki a saját céljaira akarja őt használni. Az ifjú lassan ráébred arra, hogy senkiben nem szabad megbíznia, mindent félre kell tennie, amiben valaha is hitt…

Az igazat megvallva, jómagam soha nem játszottam a játékokkal, valamint Bowden korábbi könyveihez sem volt szerencsém. Annyi azonban bizonyos, hogy ez a kötet önmagában is élvezhető, nem követeli meg az előzmények ismeretét, így azok is bátran nekikezdhetnek, akik hozzám hasonló cipőben járnak.

A történetet egy naplóból ismerjük meg, egészen pontosan Haytham tollából. Folyamatosan haladva az időben követjük végig, ahogy a kíváncsi fiúból kíméletlen gyilkos válik.
A könyvben nincsenek üresjáratok, minden részben történik valami. Az olvasó figyelme nem lankad, de ez az olvasmányos stílusnak is köszönhető.

Ha valaki kemény történelmi leírásokra számít, azokat el kell, hogy keserítsem, ugyanis a kor csupán hátteret ad a történetnek. Nincsenek részletes leírások, vagy pontos történelmi adatok beleszőve. Azonban Bowden félmondatokkal is tökéletesen festi le a környezetet.

 

Mindent összevetve az Árulás egy nagyszerű könyv, amit mindenkinek nyugodt szívvel ajánlok.

 

Hálás köszönet a kötetért a Fumax kiadónak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.