Hirdetés

Kritika - Parti Nagy Lajos: Fülkefor és vidéke

|

Parti Nagy Lajos kötete a mai Magyarország eseményeit figurázza ki, egyedi és humoros stílusban.

Hirdetés

 

A 83. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Parti Nagy Lajos: Fülkefor és vidéke című kötete. A könyv a szerző azon írásait gyűjti össze, melyeket az Élet és Irodalomban publikált Magyar mesék címmel – de ez ne tévesszen meg senkit, mert ezek a történetek nem a gyerekeknek szólnak.

 

Parti Nagy Lajos művei álmesék, melyek görbe tükröt tartanak a ma Magyarországának. Régies nyelvezetével, hihetetlenül ötletes szófordulataival és metsző stílusával egyszerre megmosolyogtatja és elszomorítja az olvasót. Tipikusan az a mű, melynél nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk rajta.

 

Szereplői a politika és a közélet ismert emberei, akikről minden nap szólnak a hírek. Mesekarakterré válnak a Tisztelt Ház tagjai, sokat vitatott döntéseikről pedig egyértelműen foglal állást a szerző.

 

Parti Nagy Lajos humoros módon ad csattanós pofont kis hazánk eseményeinek, és a maga sajátos, lehengerlő modorában gondolkodtatja el az olvasót. Mind az 53 mese egységes stílusban íródott, de egymástól függetlenül is olvashatóak és élvezhetőek.

 

A Fülkefor és vidéke című kötetet olyanoknak ajánlom, akik nyomon követik az ország történéseit – hiszen aki nem figyeli rendszeresen a belföldi híradásokat, azok nem érthetik, mit is figuráz ki a szerző. Nyelvezete miatt odafigyelést igényel, de a rövid mesékkel könnyen lehet haladni. Aki pedig még nem olvasta Parti Nagy Lajos írásait, ezzel a kötettel bátran megkezdheti az ismerkedést, és valószínűleg a többi művéhez is meghozza a kedvét.

 

9/10

 

A könyvért köszönet a Magvető Kiadónak!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.