Hirdetés

Kritika - Paulo Coelho: Brida

|

Brida boszorkány akar lenni, a mágia útján pedig két Mester is egyengeti lépteit...

Hirdetés

 

Coelho szokásához híven újra egy misztériumokkal teli világba kalauzolja el olvasóit, ahol az emberi érzelmeké és a spiritualitásé a főszerep. Az író valamikor régen, egy zarándokút során találkozott egy nővel, aki elmesélte neki életének egy fontos szakaszát. Ebből a történetből született meg a Brida című regény, mely egy fiatal lány boszorkánnyá válásnak történetét meséli el.

 

Brida Mestert keres, akinek a segítségével beléphet a mágia világába. Eddig számtalan tanfolyamon és foglalkozáson vett részt, de egyik sem hozta be a hozzá fűzött reményeket. A lány felkeres egy Mágust az erdőben, majd egy boszorkányt a városban, akik varázslathoz vezető két hagyományos úton indítják el őt. Brida megismerkedik a szertartásokkal, a misztériumokkal, a mágia világát és a hétköznapi életet összekötő híddal. A tanulás során egyre több kérdés fogalmazódik meg benne, de rá kell jönnie, hogy a válaszokat saját magának kell megtalálnia. Meg akarja keresni a Másik Felét, aki a hagyományok szerint az igaz szerelme lesz – de ez a keresés legalább ugyanannyi gyötrődést hozhat az élebe, mint amennyi örömöt. Brida azonban vállalja a kockázatot, keres és talál, ez pedig örökre megváltoztatja az életét.

 

Paulo Coelho maga is hisz a spirituális erőkben, melyek majdnem minden művében visszaköszönnek. A szerelmet és mágiát kereső Brida történetét ezek a misztériumok szövik át elejétől a végéig. Kellemes olvasmány, bár nehéz úgy beleélnie magát az embernek, hogy kételkedik annak valóságában – főleg, hogy az író ezt igaz történetnek szánta. Furcsán keverednek a kereszténység, az ősi boszorkányvallások és a lélekvándorlás elemei, melyek bár egy érdekes, de a „nem hívők” számára kissé hiteltelennek tűnő regényt népesítenek be.

 

Brida történetével az író egy olyan történetet tár elénk, mellyel elégedettek lehetnek a Coelho-t szerető olvasók. Olyan könyv, ami egy kis nyugalmat hoz az olvasónak a rohanó világban, és ha nem is tudunk azonosulni a Brida-féle hitvilággal, az emberi kapcsolatról mindenképpen elgondolkodtat.

 

8/10

 

A könyvért köszönet a Líra Könyveknek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.