Hirdetés

Kritika – Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik

|

Lisbeth Salander és Mikael Blomvkist visszatér – újabb rejtélyek várnak megoldásra, újabb gyilkosok és bűnözők várnak leleplezésre.

Hirdetés


Mikael Blomvkist karrierje és a Millennium folyóirat sorsa egyenesbe állt Wennerstörm leleplezése után – Lisbeth Salander, a tetovált lány pedig ugyanennek köszönhetőn gazdagabb lett pár be nem vallott milliárddal. Mikael szeretné, ha a Lisbeth-tel való barátsága a közös munka befejeztével is folytatódna, de a lány ellentmondást nem tűrően tudomására adja, hogy neki egy életre elege lett Blomvkist-ból.

Míg Lisbeth új vagyonának előnyeivel ismerkedik, addig Mikael folyóirata új szenzációt készül az emberek elé tárni. A Millenniumot megkereste egy tehetséges újságíró, aki a leánykereskedelemről ír leleplező cikket és könyvet. Az anyagban rengeteg közéleti személy – köztük elismert rendőrök, újságírók és a nemzetbiztonság emberei – szerepel, akik szexuális bűncselekményeket követtek el. A könyv és a Millenium köré épülő számának megjelenését elég sokan akarják megakadályozni. Lisbeth mindezzel tisztában van, hiszen mint hacker, bármit meg tud nézni Mikael számítógépén. A tetovált lány úgy dönt, hogy megkeresi a Millennium új munkatársát, mert tudna neki egy-két értékes információval szolgálni. Az újságírót és annak barátnőjét Mikael még aznap holtan találja, az első számú gyanúsított pedig Lisbeth Salander…

Stieg Larsson nem okozott csalódást A tetovál lány rajongóinak, sőt: a Millennium-trilógia folytatása még magával ragadóbbra sikeredett, mint az első rész. Végre többet is megtudhatunk Lisbeth-ről, valamint arról, miért vált olyan bizalmatlanná és szótlanná, amilyennek a regény oldalairól megismerhettük. Ez a regény mindkét szereplőnek egy próba: Lisbeth-nek a bátorságát és tűrőképességét, Mikaelnek pedig a Lisbeth iránt érzett bizalmát és saját nyomozási képességét teszteli az a szörnyű titkokat rejtegető ügy, amibe belecsöppentek.

 

A könyvért köszönet a Librinek!

10/10

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.