Hirdetés

Könyvkritika - Vivien Holloway: Mesterkulcs

|

A mesterkulcs minden tolvaj álma: minden zárt ajtót kinyit, minden akadályt átjárhatóvá tesz. Vivien Holloway hamarosan megjelenő kisregényében ezt az eszközt igyekszik megszerezni a főszereplő Winie...

Hirdetés

Vivien Holloway Mesterkulcs című kisregénye egy stílusában steampunk elemekben bővelkedő történet . A sztori az 2900-as években játszódik, az ötödik nagy világégés után, amikor az emberiség technikai és gazdasági fejlettsége több mint ezer évet esik vissza. Nincs áram, nincs internet, nincsenek szuperkütyük - viszont vannak tolvajok, akik igazi hivatásként élik meg szakmájukat. Közéjük tartozik Winie Langton, aki lány létére a legnagyobb vagányokat is megszégyeníti a kocsmai verekedésekben, és bármilyen kincset meg tud szerezni, amit csak kinéz magának.

mesterkulcs (1)

Amikor az előbb azt írtam, hogy nincsenek szuperkütyük… nos, egy azért mégis van: a mesterkulcs, ami minden tolvaj álma. A szerkezettel nincsenek többé zárt ajtók, és minden kincs sosem álmodott egyszerűséggel válik elérhetővé a kulcs szerencsés tulajdonosa számára. Persze, hogy amikor a mesterkulcs feltűnik a városban, Winie mindent megmozgat, hogy megszerezze magának. A Mesterkulcs egy nagyon olvasmányos, könnyen megszerethető kisregény, amely tulajdonképpen csak a sorozat következő részeinek adja meg az alapjait. Megismerjük a főszereplőket és legfontosabb jellemvonásaikat, valamit kirajzolódik nekünk az a világ, ahol a történet játszódik. A karakterek könnyen azonosíthatóak és szerethetőek, a felvázolt alaptörténet pedig felkelti az olvasó kíváncsiságát a folytatásra. Winie Langton üdítően hat azokra az olvasókra, akik szeretnének vagány, talpraesett és lázadó csajokról olvasni a megmentésükre várva ájuldozó hősszerelmes leánykák helyett. A főszereplőnek nem kell a szomszédba mennie egy kis magabiztosságért és bátorságért, amely bár könnyen bajba sodorja, de segíti is kimásznia a csávából. A „lányos” dolgok iránt érzett viszolygása pedig megmosolyogtatja az olvasót, még kellemesebbé téve a történetet. Összességében egy jól sikerült kisregényről beszélünk, ami folytatásért kiált. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az ember megnézi egy új sorozat pilot-epizódját, amelyben még koránt sem derül ki minden információ, de eléggé felkelti az érdeklődést ahhoz, hogy a következő héten várjuk az új részt. Szerencsére ez az óhaj nem marad beteljesületlen: a Winie Langton-történetek második Tolvajbecsület, míg a harmadik A hóhér kötele címmel jelent meg. A karácsony közeledtével a "három-és-feledik", A Bross című részt ingyenesen elérhetővé tette az írónő, afféle karácsonyi ajándékként, míg a negyedik rész 2016 elejére várható.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.