Hirdetés

Különös ábrázolás egy 600 éves könyvben

|

A Pierre és Marie Curie Egyetem kutatója szerint az említett mű, a virtuális valóság elődjét ábrázolja.

Hirdetés

 

Giovanni Fontana 1420-ban adta ki könyvét Castellum Umbrarum címen, melyben egy érdekes szerkezet vázlata található. Phillippe Codognet kutató szerint a szerkezet oldalainak anyaga részben átlátszó, és azokra mozgóképeket lehetett volna vetíteni. Ez alapján gondolják azt, hogy akár egyfajta „virtuális valóságként” működhetett volna a dolog.
Érdekesség még, hogy Fontana az ehhez kellő „mágikus lámpást” is megtervezte, amellyel „ördögök és vadak” képeit lehetett volna kivetíteni. Phillippe Codognet szerint ez nagyon hasonlít a CAVE-rendszerekre, melyben mozgóképek és vetített képek hoznak létre szimulált környezetet.
Érdekes elgondolás, annyi szent. Érdemes még megemlíteni, hogy Fontana da Vinci előtt élt néhány évtizeddel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.