Hirdetés

Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt

|

A krimi rajongók számára Lawrence Block neve ismerős lehet. Jelen könyvünk az egyik legsikeresebb sorozatának első kötete.

Hirdetés

 

Bernie Rhodenbarrt mindenki barátságos fickóként ismeri. Mindig illedelmes, a szomszédokkal is egész tűrhető a viszonya, és még pókerezni is tud. Azonban választott szakmája sokak szemében nem kívánatos személlyé teszik. Még szerencse, hogy a szomszédok nem tudnak erről a bizonyos hivatásról. Bernie betörő, méghozzá igazi nagyágyú a szakmájában. New York gazdag lakói nem érezhetik vagyonukat biztonságban, ugyanis ők alkotják Bernie „munkáit”. Az már mellékes, hogy Rhodenbarr uraság szerint a szegényektől nincs mit ellopni. Azonban Bernie is emberből van, és köztudott, hogy minden ember követ el hibákat.

Egy nap hősünk kap egy megbízást egy ismeretlen férfitól, ami arról szól, hogy törjön be a megadott címre és hozzon el egy kék dobozt. Bernie elvállalja a munkát, ugyanis a melóért járó ötezer dollár is kecsegtető. Kezdetben minden a legnagyobb rendben megy, de munka közben ráront két rendőr, ami nem is lenne akkora gond. A nagyobbik bökkenő az, hogy az egyik zsaru egy friss hullát talál a lakás hálószobájában. Bernie ekkor dönt úgy, hogy futásnak ered, hiszen abból még nem lehet baj. Igen ám, csakhogy a jelek szerint ő az elsőszámú gyanúsított és New York rendőrei üldözik. De Bernie ravasz fickó, ezért nyomozni kezd és kideríti, ki az igazi gyilos…
A könyv Lawrence Block Burglar-sorozatának első köteteként jelent meg 1977-ben. Eredeti címe: Burglars Can’t Be Choosers. Magyar nyelven 2004-ben jelent meg Varga Bálint fordításában az Agave kiadónál. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.