Hirdetés

Lecsekkoltuk Budapest új könyves kávézóját

|

Relaxációval a belvárosi nyüzsgés ellen.

Hirdetés

Szeptember 8-án nyílt meg a Nagymező utcában az Agave Könyvek és Kávézó, ami hétfőtől szombatig várja a kávé és könyvek szerelmeseit. A Nagymező utca 14. szám alatt található kuckó modern, letisztult, de barátságos környezetet biztosít a kikapcsolódni vágyóknak.

Hirdetés

A hely alapvetően nem nagy, de minden benne van, ami kellhet, otthonos kis barlang, ahol órákig el tudnánk üldögélni. Többféle kávéból, szörpből, limonádéból és meleg italokból válogathatunk, emellett szendvics, kekszek és sütemények is kaphatók. Kártyás fizetés is lehetséges, papír szívószálat adnak, továbbá külön öröm - személyes okokból is -, hogy jó pár termékük vegán, illetve növényi tejjel is kérhető a kávé, vagyis szélesebb közönséget céloztak meg.

A szuperkedves és segítőkész személyzet még jobban hozzájárul a kávézó szívélyességéhez. A baristával való beszélgetésünk alatt kiderült, a közeljövőben közönségtalálkozókat is szeretnének szervezi, a humorista Tóth Edu például visszatérő vendég náluk. Ezen felül céljuk, hogy később helyben olvasható vagy kölcsönözhető könyveket biztosítsanak a vendégek számára, de ennek infrastruktúrája még gyerekcipőben jár.

Jelenleg még nem aktív átvevőpont, de várhatóan október 1-től a kávézóba is el lehet menni az online rendelésekért, addig a megszokott Jókenyér szaküzletben (Nagymező u. 12.) található a személyes átvételi pont. De aki csak betéved, az sem marad könyv nélkül, hiszen a polcokon a kiadó újdonságai mellett mindenkori sikerkönyvek sorakoznak. Érdemes résen lenni, mert a bolt ugyan nem követi az online akciókat, de folyamatos kedvezményekkel készülnek, amit a kávézó Facebook és Instagram oldalán lehet nyomon követni. A mostani bolti készlet darabjai például 15%-kal olcsóbban szerezhetők be.

Egyetlen pontja van a helynek, ami kényelmetlenséget okozhat, ez pedig a meglehetősen kicsi terasz. Persze ez csak a lehetőségekhez mérten apró, hiszen az utcafronti járda sem a szélességéről ismeretes, de a három asztal kicsit zsúfolttá teszi az összképet. Azonban mindez eltörpül amellett, hogy a helyhiányt a kirakatba épített aranyos párnás zuggal kompenzálták, ami nálam abszolút favorit megoldás, és ellensúlyozza a benti miliő letisztultságát (ami szintén lehetne valamivel fényesebb, csak az olvasás végett).

Naphosszat üldögélnék láblógatva ott hideg limonádét szürcsölve és bámulnám az utca forgatagát, de megfelelő hely egy kellemes baráti csevejhez is. Aki pedig könyvébe mélyedve élvezné az italát, az a kinti zajoktól védett beltérben bátran megteheti.

Fotók: Dávid Ádám

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.