Hirdetés

Lili és a bátorság - hiánypótló és fontos mesekönyvre gyűjtenek

|

Minden ötödik magyar gyermeket - fiúkat és lányokat egyaránt - érint a szexuális bántalmazás témaköre, amelynek elkövetői az esetek 90%-ban közeli ismerősök. Támogasd te is ezt a rendkívüli könyvet a gyermekbántalmazás megelőzéséért!

Hirdetés

Lili egy átlagos kislány, aki egy nem mindennapi helyen él: a cirkuszban. Sok barátja van a bohóctól az állatidomárig, de legjobban a Bűvészt szereti a társulatból. Lili arról álmodozik, hogy  majd egyszer, csakúgy mint az Anyukája, ő is a Cirkusz Királynője lesz. Ehhez viszont nem elég a sok gyakorlás, bátorságra is szüksége lenne, amit a Bűvésztől remél megkapni. De csodatévő varázsige helyett egy olyan nehéz titkot kap, ami miatt legszívesebben már a Cirkuszból is menekülne.

Vajon sikerül-e Lilinek megtalálnia a nyomasztó titok elleni varázslatot? Egyedül harcol, vagy lesz bátorsága segítséget kérni?

Hirdetés

A mesekönyv eszközt kíván a szülők és a szakemberek kezébe adni, hogy a gyerekek saját nyelvén, a mesén keresztül tudjanak a felnőttek beszélgetni velük erről a rendkívül sokakat érintő és mégis súlyosan elhallgatott témáról - a gyermekek szexuális bántalmazásáról. 

A történet segít a gyerekek testtudatosításában, és hogy hol vannak a határok, amikor egy felnőttnek is lehet és kell nemet mondani. És abban, hogyha megtörténik a baj, akkor is tudjanak róla beszélni, segítséget kérni. Azt, hogy ezt hogyan teszi, az alábbi videóból és a kezdeményezés honlapján is megtudhatjátok a készítőktől, Paulik Móni és Vincze Zsuzsi íróktól, valamint Varsányi Pál illusztrátortól:

Aki szeretne egy példányt a Lili és a bátorságból és azt, hogy egyáltalán megjelenhessen, az Indiegogon támogathatja közösségi finanszírozás keretében vagy a hír továbbadásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.