Hirdetés

Magyar író a Sanghaji Irodalmi Fesztiválon

|

Sóvári Mónika az egyetlen magyar szerző a kínai rendezvényre meghívott hatvan külföldi író és költő közül.

Hirdetés

                

  

Sóvári Mónika Szerelmem, Sanghaj című könyvének angol nyelvű megjelenésének örömére kapott meghívást Sanghaji Irodalmi Fesztiválra. A fesztivált 2011. március 4. és 20. között rendezik meg, immár kilencedik alkalommal. A rendezvény az egyik legfontosabb kínai kulturális eseménynek számít -  a világ minden tájáról érkeznek világhírű, díjnyertes írók és költők. Idén tizenöt ország hatvan szerzőjét hívták meg, köztük Sóvári Mónika az egyetlen magyar.

A Szerelmem, Sanghaj-t az írónő Kínába költözése ihlette. Sóvári Mónika az idegen kultúrába való beilleszkedés nehézségeit próbálta az írással feldolgozni. Papírra vetett gondolatait végül könyvvé állította össze, melyben megismerteti az olvasót az ázsiai ország valódi arcával; valamint elmeséli, hogyan szerette meg ezt az idegen és az európai ember számára sokszor furcsa világot.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.