Hirdetés

Márai-program: nem vész el, csak átalakul

|

Nem tervezi a Márai-program megszüntetését az új kormány, de új szövegváltozatot állít össze a könyvszakmában érintett szereplők észrevételeinek figyelembevételével.

Hirdetés

A kormányzat nem tervezi a Márai-program megszüntetését, ugyanakkor augusztus 1-re egy új szövegváltozatot állít össze a könyvszakmában érintett szereplők észrevételeinek figyelembevételével -- mondta Szőcs Géza a parlamenti szakbizottság ülésén hétfőn. (Mandiner)
Szőcs Géza kulturális államtitkár hétfőn a parlamenti szakbizottság ülésén hangsúlyozta: ez előző kormányzat által kidolgozott, a könyvtárak és az alkotók támogatását célzó Márai-program módosul, de záros határidőn belül elindulhat, ehhez július 1-jéig várja az elmúlt hetekben az előző változat kapcsán aggályaikat kifejező szakmai szervezetek és magánszemélyek javaslatait.


Olyan Márai-programra van szükség, amelyet írók és olvasók is elégedettséggel fogadnak. Megpróbáljuk egyfajta szintézisben összefoglalni, melyek a fő kívánalmak. Egyetértek azokkal a felvetésekkel, amelyek szerint a magyar szerzőknek kitüntetett értékkel kell szerepelniük a programban -- fogalmazott a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára. L. Simon László (Fidesz) bizottsági elnök felidézte, hogy az elmúlt hetekben komoly sajtópolémia alakult ki a Márai-program kapcsán.

 

Forrás: www.kithirlevel.hu 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.