Hirdetés

Margaret Weis & Tracy Hickman: Sárkányszárny

|

A Dragonlance kötetekkel hírnevet szerző páros ezúttal a Halálkapu sorozatban alkotott.

Hirdetés

A helyszín ahol játszódik a történet egy igazán különös világ. Valamikor rég az úgynevezett szétválás nevű esemény darabokra szakította a földet ahol szereplőink élnek. Azóta a különféle fajok három síkon telepedtek le. A legalsó sík ad otthont a pecöknek ( a régi nyelv szerint törpék), akik fáradhatatlanul szolgálják a Fantasztikust ( egy óriási gép, ami vizet nyer a föld mélyéről). A középső síkon furcsa lebegő szigeteken, emberek és elfek élnek, akik között a törékeny béke most felbomlani látszik. A legfelsőbb szint a varázslóknak ad otthont.
Történetünk elején a bérgyilkos Hugh, a Kéz kivégzését várja. A hóhér kardja alól azonban egy futár menti meg, aki szerint a király személyesen akarja kihallgatni a foglyot. Sárkányszárnyon viszik Stephen király elé, aki, mint később kiderül egy megbizatást akar adni a bérgyilkosnak. Hugh rábolint a dologra, de amikor kiderül, hogy az áldozat egy kisgyerek, megváltoznak a dolgok...
Másik főhősünk Göreb a pecök mérnök, akit istenkáromló magatartása miatt ítélnek halálra. Igazából ez az istenkáromló magatartás annyiban merült ki, hogy meg merte kérdezni, hogy miért kell nekik hamis isteneket szolgálniuk, ahelyett, hogy saját maguknak dolgoznának. Az ítéletet végre is hajtják, de Göreb megmenekül...
A könyv eredetije 1990-ben jelent meg Dragon Wing címen. Magyar nyelven 1998-ban, a Valhalla páholy kínálatában jelent meg. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.