Hirdetés

Margó - Városi Irodalmi Fesztivál

|

A MARGÓ Fesztivál immár második alkalommal színesíti Budapest kulturális életét négy napon át, június 7. és 10. között.

Hirdetés


A könyváruház és a fesztivál szervezői egy olyan programsorozatot hoztak létre, mely alkalmat teremt a magas kultúra és a populáris kultúra találkozására. Olyan fesztivált, ahol nem hagyományos módon találkozhat a szerző, az olvasó és a mű: bevonva a film, a színház és a zene rajongóit, képviselőit, alkotóit, kulturális központokat és műhelyeket. A BOOKLINE és a MARGÓ Fesztivál bebizonyítja, hogy az irodalom izgalmas és szórakoztató!

Megnyitó június 7-én 18.30-kor a Holdudvarban.

A fesztivál programjai: Háyland – Háy János író estje Mucsi Zoltánnal és Beck Zoltánnal, Szöveghullám a Dunánál – öt fiatal író: Csobánka Zsuzsa, Izsó Zita, Molnár Illés, Rhédey Gábor, Závada Péter felolvasóestje a Lánchíd lábánál, Kedvencek temetője – slampoetry, ahol a szavak mesterei most évfordulós nagy magyar írókból merítenek ihletet többek között Závada Péter, Saiid, Ponza és MC Zeek, Momentán Plusz Kosztolányi – improvizációs előadás Kosztolányi ismerős idegenei nyomán, Szerelemtérkép – Nyáry Krisztián facebookos irodalmi-szerelmi történeteinek bulvárkulturális térképe Adytól Fedák Sáriig, Rájátszás – költők és zenészek párbaja költők és zenészek párbaja Grecsó Krisztiánnal, Karafiáth Orsolyával, Szálinger Balázzsal,Kollár-Klemencz Lászlóval, Beck Zoltánnal és Szűcs Krisztiánnal, Európai irodalom éjszakája - 15 kulturális intézet, 15 helyszínen, a TÁP Színház művészeinek rendhagyó felolvasó estje, Mozdulatművészet elméletben és gyakorlatban - a Mozdulatkórus verstánc estje, Szomszédok – bérháztörténetek, avagy kis éji irodalmi túra Garaczi László, Erdős Virág és a József Attila Kör íróinak előadásában, Buda vs. Pest – irodalmi kocsmakvíz, Egy perc, egy történet – Örkény kisfilmpályázat, rendhagyó tárlatvezetések a Petőfi Irodalmi Múzeumban, Magyarhangya vetítések, Soundkitchen-koncertek és még sok minden más.

A programok ingyenesen látogathatók.

Forrás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.