Hirdetés

Martin H. Greenberg: Batman - 10 új történet

|

Batman nevét olvasva a legtöbbünknek azonnal a képregények és a filmek jutnak eszünkbe. Pedig könyvekben is olvashatjuk Gotham lovagjának történeteit. A címszereplő kötet is egy közülük.

Hirdetés

Az igazság az, hogy nem a címszereplő úriember írta a kötetben megjelent történeteket, ő csupán összegyűjtötte azokat. De, hogy kik is ragadtak tollat azért, hogy egy-egy remek sztoriban szerepeltessék kedvenc igazságosztónkat, az roppant érdekes. Már csak azért is, mert a szerzők között a sci-fi irodalom abszolút nagyjai is felbukkannak. A teljesség igénye nélkül említenék néhány nevet: Robert Silverberg, Edward Wellen, Robert Sheckley, Isaac Asimov.
A történetekben felbukkannak Batman ősellenségei, úgy mint Joker, vagy Rébusz, de új rosszakarókról is olvashatunk. De megjelennek a jól ismert barátok is Robin, Alfred és Jim Gordon alakjában.
Minden egyes sztorinak megvan a maga érdekessége, így nem lehet sorrendet felállítani abban, hogy melyik rosszabb vagy jobb. A történetek hangulata teljesen jól visszaadja a klasszikus Batman képregényekét.
A szereplőkre nem lehet panasz, hiszen minden részben jól ki vannak dolgozva. A főszereplő személye viszont nem mondható állandónak, olykor csak mellékszereplőként van jelen Batman. De ezekből az írásokból is világosan átsüt, hogy Gotham csendes védelmezője a denevérmaszkos árny.
A kötet eredeti címe The Further Adventures of Batman. A magyar fordításért Szilágyi Eszter Annak felelt, és a Victoria kft. égisze alatt jelent meg 1989-ben. Kellemes időtöltést hozzá!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.