Hirdetés

Meg Cabot Avalonja

|

Él még bennem a remény, hogy egy-egy hozzám hasonlóan gyermeteg lelkű, nőnemű olvasó is erre téved – nekik ajánlanám ezt a könyvet.

Hirdetés

Kislánykorom egyik hőse a tündéri Meg Cabot, aki ezeregy könyvével és könnyed stílusával belopta magát a szívembe – még mostanra is, mikorra művei nagy részét már rég kinőttem… Regényei közül egyikben (pontosabban háromban is, de a kiadó eddig csak az első részt adta ki magyar nyelven) a reinkarnálódott Arthur király és háza népe elevenedik meg egy mai, gimnazista lány életében.

Az Avalon High (magyarul ki tudja miért, Misztikus szerelem) címet viselő történet főszereplője Ellie, a két hóbortos középkorkutató lánya. Nevét Astolati Elaine-ről, vagyis Shalott asszonyáról kapta – aki annak idején azért lett öngyilkos, mert Sir Lancelot elhagyta őt Arthur király feleségének, Guinevra-nak szerelméért. Ellie nem igazán rajong ezért a névadásért, középkorért és azért sem, hogy szülei kutatásai miatt egy teljes évre elköltöznek. Az új helyen Ellie csak lebeg a medencében, olvasgat vagy futni jár, és egy ideig nem is érdekli őt más ezen kívül, amíg meg nem ismerkedik Will-el. A fiúval egy iskolába – az Avalon High-ba – járnak és rögtön furcsa, barátság és szerelem között ingadozó kapcsolat alakul ki köztük. Ellie boldogságát azonban nem kicsit árnyékolja be a tény, hogy az igen népszerű focista Will-nek egy igen népszerű pom-pom lány barátnője is akad Jennifer személyében.

És hogy jön ide az egész reinkarnálódott Camelot? Az esetleges leendő olvasók kedvéért nem lövöm le ezt a poént, bár el kell ismernem, hogy nem ez a legkiszámíthatatlanabb könyv, amit olvastam. Amolyan igazi könnyed, rövid lányregény, pont arra jó, hogy kellemesen eltölthessük vele az időt egy vagy két délutánon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.