Hirdetés

Megbuktak az e-könyv-olvasók

|

Egyre népszerűbbek az e-könyv-olvasók, ám az egyetemi oktatásban alulmaradtak a nyomtatott társaikkal szemben.

Hirdetés

 

 

Sokat fejlődtek az e-olvasók, ugyanis az e-tinta kijelzőnek köszönhetően, a szöveget vibrálás mentesen, szürke háttéren, fekete betűvel jeleníti meg, így nem okoz fejfájást olvasás közbe, és a látást sem károsítja.

A legnépszerűbb ilyen technológiát alkalmazó eszköz az Amazon Kindle nevű terméke, így a Virginiai Egyetem Menedzsment Iskolájában arra voltak kíváncsiak, hogy ezek az e-olvasók leválthatják-e a már jól bevált tankönyveket és jegyzeteket.

A kérdés eldöntésében 62 elsőéves diák vett részt, akik kaptak egy-egy Kindle-t, és ezen kapták meg a szükséges tananyagokat. A diákokkal pedig év végén kitöltettek egy kérdőívet, hogy mennyire voltak elégedettek az eszközzel.

A kérdőív eredménye az lett, hogy a Kindle-t használó diákok a pörgős tanórákon lemaradtak a hagyományos tankönyvet használó társaiktól, ugyanis az e-olvasóval nem lehet elég gyorsan lapozni a képernyőn. Ezenfelül merevnek találták a Kindle felületén megjelenő tartalmakat, mely nem könnyítette meg a fiatal egyetemisták helyzetét abban, hogy könnyebben átláthassák a tananyagot. Továbbá két különböző fejezetet vagy ábrát sokkal egyszerűbb megtalálni egy nyomtatott könyvben, mint az Amazon termékén, mert a terméken történő navigáció rengeteg időt és energiát elvesz a tananyagra való koncentrálásból.

Érdekesség azonban, hogy a tesztalanyok 75-80%-a vissza szeretne térni a tankönyvekhez, többségüknek mégis tetszett az e-olvasó és szinte mindenki szerint nagyszerűen alkalmazható regények és magazinok olvasására, és ajánlanák ismerőseinek is, hogy személyes használatra vegyenek e-olvasót.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.