Hirdetés

Meghalt Margócsy József, a Nyíregyházi Főiskola volt főigazgatója

|

Elhunyt Margócsy József, a Nyíregyházi Főiskola egykori főigazgatója kedden. Az irodalomtörténész, egyetemi tanár 94 éves volt.

Hirdetés

Margócsy József 1942-ben szerzett középiskolai tanári oklevelet. 1962-től docensként, tanszékvezetőként, főigazgató-helyettesként, majd 1972 és 1979 között főigazgatóként dolgozott a Nyíregyházi Főiskolán. Nyugállományba vonulása után tíz évig még óraadó tanárként tanított az intézményben.

A tanárképzésben végzett munkájáért számos kitüntetésben részesült, 1962-ben elsők között kapta meg a Bugát Pál emlékérmet, majd 1979-ben az Apáczai-Csere-díjat. Pedagógiai tevékenységét külföldön is elismerték, 1985-ben a Francia Köztársaság akadémiai pálmarendjével tüntették ki.
Margócsy József temetéséről később intézkednek.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.