Hirdetés

Megjelent az „orosz Anna Frank naplója”

|

Lena Muhina a leningrádi ostrom alatt volt tizenhat éves, szörnyű élményeit pedig a naplójában rögzíttette. Írásait nemrég publikálták Oroszországban.

Hirdetés

Őrizzétek meg szomorú történetemet címmel jelent meg Oroszországban Lena Muhina hetven évvel ezelőtt írt naplója. A könyvet sokan a zsidó kislány, Anna Frank naplójához hasonlítják. Lena a leningrádi ostrom idején élt, és ezt örökítette meg írásaiban. Az 900 napos ostrom alatt átélt borzalmakat és tapasztalatokat a tizenhat éves lány megrázó részletekkel írta le – többek között beszámol édesanyja haláláról és az éhezés szörnyűségeiről is.

A naplót egy ismeretlen személy ajánlotta fel a szovjet állami levéltárnak. Az írásra Szergej Jarov, a Szentpétervári Európai Egyetem történésze bukkant rá, majd elolvasása után a napló kiadatása mellett döntött. A bejegyzések 1942-ig tartanak – sokan úgy gondolták, hogy Lena ekkor veszíthette életét. A kutatások azonban bebizonyították, hogy a lány túlélte az ostromot, és 1991-ben, Moszkvában hunyt el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.