Hirdetés

Megújult Debreceni Egyetem könyvtára

|

Csütörtökön adták át a felújított egyetemi könyvtárat...

Hirdetés

A fejlesztés másfél éven át tartott. A Társadalmi Megújulás Operatív Program 250 millió forinttal támogatta a projektet, ami középiskolákkal és országos szolgáltatásokat nyújtó intézményekkel közösen valósult meg.
A fejlesztés eredményeképp bővült az online szolgáltatások köre, valamint a digitalizált gyűjtemény. Javult az országos dokumentumellátási rendszer és a fogyatékossággal elők könyvtárhasználati lehetőségei is. Fábián István rektot kiemelte: "
a Debreceni Egyetem fontos feladata, hogy a régió szellemi központjává váljon, ezért minden olyan program fontos, amely ezt a szerepvállalást erősíti."
Virágos Márta, a könyvtár főigazgatója ezt a következőkkel egészítette ki: "
a projekt egyik célja az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködve olyan országos központi dokumentumszolgáltató rendszer létrehozása volt, amely alkalmas a könyvtárakban felhalmozott információs források jobb kihasználására. A központi adatbázisban (Magyar Országos Közös Katalógus; MOKKA) teljességre törekvően szerepelnek a Magyarországon eddig megjelent könyvek, a könyvtárakban fellelhető fontos külföldi szakirodalom adatai, emellett növekedett az elektronikus formában szolgáltatott dokumentumok száma, valamint elérhetővé vált az egyetemi könyvtár és a partner középiskolák hagyományos és elektronikus gyűjteménye."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.