Hirdetés

Mindenkivel meg lehet szerettetni az olvasást

|

Egy online versennyel akarják motiválni a gyerekeket arra, hogy minél többet olvassanak.

Hirdetés

A tanárok szerint a kölykök a modern szövegekkel könnyebben barátkoznak meg, mint a régebbi alkotások szövegeivel. Ezt a Kaposvári Egyetem szakmai rendezvényén állították. A kaposvári Gyakorló iskolában a másodikos kisdiákok Benedek Elek meséit olvassák és nagyon szórakoztatónak és érdekesnek találják. A gyerkőcöket azonban nem csak a mesék érdeklik. Szívesen olvasnak sportról, autókról és hangszerekről is. De sajnos nem minden gyerek szeret olvasni. Ezen szeretnének változtatni egy szemléletváltással. Gombos Péter, a  Magyar Olvasástársaság alelnöke elmondta, hogy a felmérések és tapasztalatok szerint a gyerekek nagyon könnyen barátkoznak az új szövegekkel, de a régi gondot okoz nekik. Ha ezt a sorrendet megtartják, gond nélkül fogják olvasni mindkét fajta írást. Azt is hozzátette, hogy a kötelező olvasmányok listáján is változtatni kellene.
Az Olvassunk együtt nevű versenyt már 5 éve szervezik annak érdekében, hogy megszerettessék a gyerekekkel az olvasást. Márciustól Olvass.el néven fog tovább folyni a verseny, immár online formában, ahol most is, mint ahogy eddig, kortárs gyerekirodalmat fognak feldolgozni a diákok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.