Hirdetés

Nagy a kereslet a kalóz e-könyvek iránt

|

Egy friss felmérés szerint egy év alatt több mint 50 százalékkal nőtt a kereslet a kalóz e-könyvek iránt nemzetközi szinten.

Hirdetés

 

                                                   Nemcsak a boltokban népszerű

 

Az Attributor kutatása szerint 54 százalékkal nőtt a kereslet a kalóz e-könyvek iránt, ezzel egy időben pedig közel 50 százalékkal nőtt az online kalóz fájlokra irányuló keresések száma. A népszerű Google keresőprogramjában naponta mintegy 1,5 és 3 milliónyi keresés irányul a kalózkönyvekre. A legnagyobb arányú kereséseket az Egyesült Államokban regisztrálták (11%), őket szorosan követi India (11%), tőlük pedig kicsit leszakadva Mexikó következik 5%-al. Az utóbbi egy évben Stephanie Meyer vámpírtörténetének utolsó kötete, a Hajnalhasadás kalózverziója iránt volt a legnagyobb kereslet.

 

Szakértők szerint a megnövekedett kereslet nagy részben annak tudható be, hogy egyre többen rendelkeznek elektronikus könyvolvasóval, részben pedig az Apple új táblagépnek, az iPadnak a számlájára írható. Továbbá a nagyobb fájlcserélő oldalak mellett egyre több kisebb felhasználói réteggel rendelkező illegális fájlcserélő oldalak kapcsolódnak be a kalózkönyvek terjesztésébe.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.