Hirdetés

Neil Gaiman: Csillagpor

|

Falva falva egy kis falucska, amely elsőre nem különbözik a többitől. Ami különlegessé teszi, hogy a falu határában lévő sziklafal választja el a mi világunkat Tündeföldtől.

Hirdetés

A sziklán lévő átjárót Falva lakói őrzik, hogy senki se léphesse át - az egyetlen kivétel a kilenc évente történő tündevásár. Az egyik ilyen vásáron Dunstan Thorn szállást ad egy idegennek, aki cserébe a fiú Szíve Vágyát ígéri. Még a vásár alatt megismer egy gyönyörű, szolgasorba taszított tündelányt, akivel még aznap eltölt egy szerelmes éjszakát. Következményként Dunstan ajtaja előtt kilenc hónap múlva egy csecsemőt hagynak, akit a mellette hagyott cetli tanulsága szerint Tristan Thorn-nak hívnak.

A 18 évvel később Tristran nem is sejti, hogy a falon túl van a múltja és a jövője is… Hiába könyörög a gyönyörű Victoria-nak egy csókért, a lány kineveti őt, és lehetetlen kívánsággal áll elő: megad bármit Tristran-nek, ha a fiú elhozza neki azt a hullócsillagot, amit együtt láttak. Tristran pedig útnak indul Tündeföldre, hogy megkeresse a csillagot – amiről nem is gondolná, hogy több hideg kőnél, sőt… 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.