Hirdetés

Nem ERŐtlen kalandok - Kylo Ren felemelkedése

|

Mi juttatta el odáig Ben Solót, hogy a szülei ellen forduljon? Miképpen találkozott a Ren lovagjaival? Hová tűnt Skywalker mester? A háromból két kérdésre választ kapunk ebben a képregényben.

Hirdetés

Talán sokaknak okozott csalódást, mikor Kylo Ren végtelenül badass maszkja alól felbukkant Adam Driver barázdátlan fizimiskája a Star Wars: Az ébredő Erőben, viszont a belső vívódások, szélsőséges érzelmek által tépázott figura - dühkitörések ide vagy oda - bebizonyította a trilógia során, hogy érdemes számolni vele, hiszen övé lett az egyik legnagyobb karakterfejlődés. De bármennyit is mutatott meg a jelenéből és múltjából a három film, valójában rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul vele kapcsolatban. Nem tudtuk meg például, hogy miképpen találkozott a Ren lovagokkal, milyen volt a kapcsolata Snoke-kal régebben és azt sem, hogy mi vitte rá arra a kétes ösvényre, amin végül fájdalmak és kíméletlen döntéstek vártak rá később.

Hirdetés

A Charles Soule írásában, Will Sliney rajzolásában és Guru-eFX színezésében megjelent Kylo Ren felemelkedése című képregény éppen ezért arra a nehéz feladatra vállalkozott, hogy eloszlat néhány homályos részletet Kylo Ren múltjában és egyúttal kicsit közelebb hozza a rajongókhoz a Ren lovagokat is. A négyrészes, önálló képregénysorozat pedig valóban kitöröl néhány kérdőjelet, viszont legalább ugyanannyit gyárt is, így a történet végére érve azt kívánja az ember, hogy bárcsak kétszer ilyen hosszú lett volna az alapanyag. Persze azok számára, akik élvezettel merülnek el a Star Wars egyre terebélyesebb univerzumában, jól fog esni, hogy kicsit többet is megtudhatnak a franchise egyik legfontosabb karakteréről, ráadásul az idősebb Luke Skywalkert is láthatjuk benne egy eposzokba illő küzdelemben részt venni, és most szó sincs káprázatról, az "öreg" mindent belead.

A sztori nincs túlbonyolítva, viszont a panelek elrendezése, a színek kompozíciója és a szereplők kidolgozása kárpótol az "egyszerű" cselekményért - még Adam Driver arcberendezését is sikerült a legtöbbször hűen visszaadni, pedig a zseniális színész vonásainak ábrázolása nem éppen egyszerű. Sliney remek rajzai minőségük által feljogosítva terpeszkednek el fél- és egész oldalakon, de a kisebb grafikáknak sincsen semmi szégyenkeznivalójuk mellettük, Guru-eFX pedig bátran, mégis szépérzékről tanúbizonyságot téve válogatott a színpalettáról, ami rendkívül jól áll ennek a megszámlálhatatlanul sokféle életet magába foglaló univerzumnak. A vizuális összkép tehát magáért beszél, az eseményeket olykor megszakító látványtervek közül pedig néhány a falra kívánkozik.

A végeredmény láttán a Kylo Ren felemelkedése képregény elkészültének van létjogosultsága, de a kötet olyan, mint egy kis tölcsér fagyi: mire az ember valóban rákapna a zamatára, már el is fogyott és az íz emléke mellett csak a fejvakarás marad utána, hogy "hogyan tovább". A magyar kiadvány minőségéhez nem férhet kétség (a végén lévő olvasási sorrend ismertetése pedig különösen hasznos adalék), viszont az alapanyagnak sokkal hosszabbnak kellett volna lennie négy résznél, minimum még egyszer ennyit érdemelt volna Ben Solo átalakulása és a Sliney-Guru-eFX duó illusztrációi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.