Hirdetés

Nemere István: Versailles-sztori

|

Nézzük, hogyan élt Madame Pompadour…

Hirdetés

 

Nemere István a legtermékenyebb magyar író. 271-ik kötete egy szerelmes regény, ami XV. Lajos francia király kegyencéről, Madame Pompadour-ról szól. Egyes források úgy emlegetik ezt a nőt, mint élet és halál úrnőjét. Nemere sokat kutakodott, hogy hiteles képet fessen a történelem egyik leghíresebb asszonyáról. Kiderül a könyvből, hogy a hátrányos helyzetű családból származó nő többet használt, mint ártott. Nemere pontosan mutatja be a szerelmes asszonyt, aki nemcsak a ragyogás, a király, vagy a fényűzés iránt mutatott érzékenységet, hanem a művészetekben és a társadalmi feszültségek kezelésében is kiválóan helyt állt. A könyv az ezredforduló évében, 2000-ben jelent meg a Homonnai és Társa kiadó gondozásában 265 oldalas terjedelemben. Kellemes szórakozást hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.