Hirdetés

Népmesemondók versenye szombaton Zentán

|

A délvidéki Zentán tartják meg szombaton a XVIII. Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyt, amely a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű rendezvénye.

Hirdetés

A versenyt több kategóriában rendezik meg. Az óvodások és a kisiskolások mellett összemérik tudásukat a felsős tanulók, a középiskolások és a felnőttek is.
    A jelentkezők korhatár nélkül előadóművészi, néprajzi és képzőművészeti kategóriában versenyezhetnek.
    A zentai Thurzó Lajos Közművelődési Központ 1994 májusában szervezte meg első alkalommal a ma már vajdasági szintű Kálmány Lajos Népmesemondó Versenyt, így adózva a délvidéki tájakon, főleg a Bánságban káplánkodó szegedi gyűjtő, Kálmány Lajos emlékének, aki halhatatlanná tette a Délvidék néprajzi, népköltészeti kincseit.
    Az elődöntőket május közepéig öt körzetben, a Bánságban, Nyugat-Bácskában, Közép-Bácskában, Észak-Bácskában és a Tisza mentén, döntőjét pedig május utolsó hétvégéjén a zentai Városi Könyvtárban szervezik meg.
    A szombati verseny megkezdése előtt meseillusztrációkból nyílik kiállítás a Zentai Alkotóházban - olvasható a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet (VMMI) programajánlójában.

 

Forrás: MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.