Hirdetés

Ötödik tanévét indítja az írószövetség Íróiskolája

|

Ötödik tanévét indítja a Magyar Írószövetség Íróiskolája. A négyszemeszteres, 256 órás képzésre életkortól, szakmától, végzettségtől és korábbi írói munkásságtól függetlenül várják a hallgatókat.

Hirdetés

A félévenként 64 órás, akkreditált képzést részben tehetséggondozási, részben utánpótlás nevelési céllal indította a Magyar Írószövetség - tájékoztatta közleményben Szentmártoni János, a szervezet elnöke az MTI-t.
Az előző évfolyam júniusban végzett, így az alapítás óta mintegy ötvenen tanultak az iskolában, ahol nem csak az íráskészség fejlesztésére, de az íráshoz nélkülözhetetlen háttértudásra és alapműveltségre is hangsúlyt fektetnek.
A kurzusokon az irodalom klasszikusait kortárs magyar írók és költők tolmácsolásában ismerhetik meg a hallgatók; az elmúlt évben Vasy Géza, Tornai József és Iancu Laura is tartott előadást, de az iskola vendége volt többek között Jókai Anna és Kányádi Sándor is.
A leendő hallgatóknak hetente két hétköznap esti és havonta egy szombat délelőtti elfoglaltsággal kell számolniuk, az előadásokat a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában tartják. Jelentkezni a www.iroszovetseg.hu honlapról letölthető nyomtatványok kitöltésével lehet.

 

MTI

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.