Hirdetés

Paul S. Kemp: Sembia – A Vihartorony

|

Novellagyűjtemény, mely Sembia legbefolyásosabb családját mutatja be…

Hirdetés

 

Sembia birodalma gazdag kereskedők kezén van, akik még több hatalmat és aranyat akarnak szerezni. A főszereplők az Uskevren házhoz tartoznak vagy kapcsolatban állnak velük. A család feje Thamalon, a rettenthetetlen vezér. Felesége Shamur, aki az évek alatt a legbefolyásosabb nővé vált. Három gyerekük közül az egyik, az ifjabb Thamalon, akinek a nyakába szakad a családi vagyon apja halála után, feltéve, ha életben tud addig maradni, a másik Thazienne, aki éjszakánként a város utcáin csatangol, akárcsak anyja tette egykoron. A másodszülött fiú Talbot Uskevren, akit jó néhány végzetes átok sújt. Ennél a nem minennapi családnál szolgál Erevis Cale, a megbízható mindenes és mesteri tolvaj, aki nem csak Thamalon parancsait teljesíti, hiszen ő Mask, az árnyékúr szolgája. Ugyanitt szolgál Larajin, az ártatlan cseléd, kinek élete nagyobb titkokat rejt, mint amit el tudunk képzelni.
A kötet hét novellából áll. A történet a Forgotten Realms univerzumban, Selgaunt falain belül játszódik, a völgyi időszámítás szerint 1371-ben, a Néma Hárfa évében. Magyar nyelven 2005-ben jelent meg Vitális Szabolcs fordításában és a Delta Vision gondozásában. Kellemes időtöltést hozzá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.