Hirdetés

Paulo Coelho: Veronika meg akar halni

|

Miért lesz valaki öngyilkos? Szerelmi bánat, anyagi csőd, magány – talán ezek a leggyakoribb okok. Veronikának azonban nincs olyan bánata, amiért a legtöbben kioltanák saját életüket.

Hirdetés

 

 

Veronikának, a csinos és okos szlovén könyvtáros lánynak mindene megvan, ami egy átlagos, de boldog élethez elengedhetetlen. Egy szép estén azonban úgy dönt, köszöni, neki ebből elég volt. Négy doboz altatót szed be, szemenként, hogy bármikor meggondolhassa magát, de végül kitart elhatározása mellett.

Másnap reggel a hírhedt elmegyógyintézetben, a Villetében ébred. Orvosai közlik vele, hogy bár az öngyilkossági kísérlete után még időben rátaláltak és kórházba szállították, a gyógyszerek olyan mértékben károsították a szívét, hogy pár napon belül meghal – ahogyan azt ő is akarta eredetileg.

A hátralévő napokat viszont bent kell töltenie a Villetében. Megismerkedik az elmegyógyintézet saját társadalmával és kénytelen rájönni, hogy bolondnak lenni sokszor nem több, mint másképp gondolkozni az életről. A halál órája egyre csak közeledik, Veronika pedig riadtan tapasztalja, hogy az őrültek között szép lassan visszatér az életkedve…

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.